loading

با آدم خسیس ازدواج کنیم یا نه؟

post-cover
هر کسی برای همسر آینده‌اش ویژگی‌هایی را در نظر گرفته است که با دیگری متفاوت است. این صفت‌ها در آدم‌های مختلف با سبک تربیتی متفاوت از زمین تا آسمان فرق دارد. با این حال بعضی از صفات هستند که هیچ کس دوست ندارد همسری با آن مشخصات نصیبش بشود. یکی از این ویژگی‌ها خساست است. اما از کجا باید فهمید طرف مقابل‌ خسیس است یا نه؟

تعریف خساست و فرق آن با صرفه‌جو بودن

آدم‌های صرفه‌جو، از مخارج غیر ضروری پرهیز کرده و سعی می‌کنند از وسایل‌شان بهترین استفاده را ببرند اما در مواقع ضروری دست و دل بازند. ولی آدم‌های خسیس فارغ از اینکه مسئله ضروری باشد یا نه در برابر هر هزینه‌ای مقاومت می‌کنند. به علاوه، افراد خسیس در اغلب موارد از لحاظ عاطفی هم خشک و جدی هستند، به جزئیات خیلی توجه می‌کنند.

خواستگار خسیس چه ویژگی‌هایی دارد؟

برای تشخیص دادن یک صفت ناخوشایند، باید آن صفت را در موقعیت‌های مختلف در آن‌ فرد دیده شود. توصیه می‌شود که نظر دادن نهایی در این موارد به عهده روانشناسان و مشاوران ازدواج گذاشته شود چون آنها با آزمون‌ها و راهبردهایشان می‌توانند اطلاعاتی معتبرتر از احساسات و نگرش‌های فردی شما در اختیارتان بگذارند. علاوه بر این ها این نکات می‌تواند به تصمیم‌گیری‌تان کمک کند.



1.چقدر مثل یک خواستگار رفتار می‌کند؟ پا پیش گذاشتن برای ازدواج، مستلزم هزینه کردن است. منظور هزینه‌های معقول و معمول است مثل خرید گل و شیرینی و رسیدگی کردن به سر و وضع. از آنجا که آدم‌های خسیس، در برابر هر نوع هزینه‌ای مقاومت می‌کنند، حتی در شب خواستگاری که ملاقات مهمی است، لباس‌های کهنه می‌پوشند و یا بدون گل و شیرینی در مجلس حاضر می‌شوند.
2. چقدر مثل یک نامزد رفتار می‌کند؟ خساست همیشه دست خالی به خواستگاری رفتن و یا بی توجهی به سر و وضع نیست. بنابراین حتی در مواردی که خواستگار فرد مناسبی به نظر می‌آید، بلافاصله عقد نکنید و یک دوره نامزدی داشته باشید. تعاملات این دوره می‌تواند اطلاعات خوبی را در زمینه‌های مختلف از جمله خسیس بودن یا نبودن طرف مقابل در اختیارتان بگذارد. در دوران نامزدی هر دو طرف سعی می‌کنند بیشترین توجه را نسبت به نیازهای دیگری نشان بدهند. به خصوص آقایان در این مورد دست و دلبازی بیشتری به خرج می‌دهند مثلاً اگر بخواهند همراه هم به جایی بروند راحت ترین مسیر را انتخاب می‌کنند و یا اگر به منزل نامزدشان دعوت شوند با گل یا یک کادوی مناسب به آنجا می‌روند. در حالی که نامزدهای خسیس از هر کاری که مستلزم هزینه باشد طفره می‌روند.
3. چه حرف‌هایی می‌زند؟ چه در شب خواستگاری و چه در دوران نامزدی، از فرصت استفاده کنید و سؤالاتی درباره‌ی وضعیت اقتصادی بپرسید. برای مثال بپرسید که زندگی آینده‌اش را از لحاظ اقتصادی در چه سطحی می‌بیند؟ از او بخواهید با مثال‌های عینی توضیح دهد. یا به طور متوسط چقدر برای رفت و آمد، خرید، تفریح، سفر و سلامت خرج می‌کند؟ نظرش راجع به پس‌انداز چیست و تا چه حد اهل پس‌انداز است؟
4. دیگران راجع به او چه می‌گویند؟ تحقیق کنید و ببینید آیا از نظر دوستان و آشنایانش خسیس است یا نه.

به خواستگار خسیس چه جوابی بدهید؟

ممکن است طرف مقابل را به خاطر جذابیت‌هایی مثل قیافه، ثروت و تحصیلات توجه شما را جلب کرده باشد اما از طرف دیگر برایتان قطعی شده باشد که خسیس است. در چنین شرایطی قبل از جواب دادن یک بار نکات زیر را مرور کنید:
1. تغییر دادن را فراموش کنید. تغییر دادن آدم دیگری به جز خود، رؤیایی بیش نیست. پس خودتان را با آن فریب ندهید.
2. خساست را بیشتر بشناسید. سعی کنید درباره افراد خسیس اطلاعات بیشتری به دست بیاورید و ببینید که همسران این افراد چه مشکلاتی دارند. از اطلاعات پزشکی و درمانی هم استفاده کنید و به خاطر بسپرید که تا وقتی که فرد خسیس تمایلی نداشته باشد (که در خیلی از موارد این گونه است) روانپزشک هم نمی‌تواند به او کمکی کند.
3. توانایی‌های واقعی‌تان را بشناسید. ممکن است فکر کنید با ویژگی‌هایی که در خودتان سراغ دارید می‌توانید با او کنار بیایید ولی یادتان باشد که کنار آمدن با کسی که متعهد هستید یک عمر با او زیر یک سقف زندگی کنید با کنار آمدن با خواهر و برادر و همکار و همسایه خیلی فرق دارد.