loading

مزایا و معایب ازدواج فامیلی

post-cover
ازدواج های فامیلی جزء پرطرفدارترین نوع ازدواج‌ها در جامعه گذشته ایران محسوب می‌شده است. علت اصلی این امر هم كوچك بودن اقوام و تعصب شدید هر فرد به قوم و خویش خود و عدم اطمینان كافی به غریبه‌ها بوده است. جالب آنكه امروزه نیز بسیاری از خانواده‌ها وصلت با فامیل را مطمئن‌ترین نوع ازدواج برای فرزندانشان می‌دانند. اما فارغ از تعصب‌ها این نوع ازدواج مزایا و معایبی دارد که باید قبل از هر نواع اقدامی باید به آن توجه کرد.

معایب

بعضی‌ها زمانی كه در قبال خواستگاری از فامیل جواب منفی می‌شوند رابطه‌شان را با خانواده مذكور قطع می‌کنند و به نوعی اختلاف و كدورت در اقوام ایجاد می‌شود.

معمولا افراد به دلیل اطمینان از شناخت خود نسبت به فرد مقابل و خانواده‌اش درباره‌ی پیشینه و اعتقادات وی و خانواده‌اش از دوستان و آشنایان تحقیق نمی‌كنند. جمله معروف «من سالهاست كه این خانواده را می‌شناسم.» می‌تواند بعدها مشکلات زیادی درست کند.

اگر فامیل‌ها به هم بسیار نزدیك باشند ممکن است میزان دخالت خانواده‌ها و خویشاوندان در زندگی زوجین چندین برابر شود. علت اصلی این امر هم این است كه خانواده‌ها و اقوام به نوعی خود را در زندگی زوج سهیم می‌دانند.



اگر میان زوجین اختلاف و درگیری پیش بیاید، احتمال دارد خانواده‌ها و فامیل هم دچار اختلاف و تنش شوند. البته بالعكس این قضیه نیز صادق است. یعنی اختلاف و درگیری فامیل با یكدیگر نیز وارد زندگی زناشویی زوج شده و آن‌ها را دچار تنش و اضطراب می‌کند.

مشكل بسیار مهم این نوع ازدواج ها كه همه متخصصین بر آن تاكید می‌کنند احتمال 20 درصدی ایجاد بیماری‌های ارثی و ژنتیكی چون تالاسمی،‌ سندروم داون و ... در فرزندان این زوج است.

مزایا

در چنین ازدواج‌هایی احتمال اینکه دو طرف از لحاظ فرهنگی، مذهبی و اجتماعی با فرد مقابل هماهنگ باشند. بسیار زیاد است. همچنین بخاطر آشنایی كامل با فرهنگ و آداب و رسوم خانوادگی دو طرف با یکدیگر تنش‌های زندگی بسیار کمتر خواهد بود.

به خاطر سال‌ها رفت و آمد و خویشاوندی، اگر تحقیقات درست انجام شود، ریسک چنین ازدواج‌هایی بسیار پایین خواهد بود.

وصلت خانواده‌های فامیل با یكدیگر باعث مستحكم شدن روابط افراد فامیل با یكدیگر و ایجاد رابطه تنگاتنگ بین آنها می‌شود.