loading

تاثیر شانس در ازدواج و انتخاب همسر

post-cover
🔸🔸🔸

"ازدواج هندوانه دربسـته اسـت."  یا  "ازدواج قسـمت اســت."

هنوز هم این جملات را می شنویم؛ مثلا از زبان افراد متاهلی که شاید تجربه خوبی از زندگی مشترک نداشته‌اند و یا حتی افراد مجرد در شرف ازدواج...

اما این مسئله چقدر واقعیت دارد؟

 

🔸🔸🔸

در گذشــته که مثل امروز آزادی چندانــی بــرای انتخــاب همسـر وجـود نداشـت و فرآینـد شـناخت بـه سـطح کلـی و خانوادگـی محـدود می‌شـد، شاید شنیدن ایـن جمـلات پذیرفتنـی بـود، امـا آیـا در جامعـه امـروزی نیـز چنیـن اسـت؟ آن هـم در حالــی کــه نتایــج صدهــا پژوهــش نشــان داده کـه براسـاس عواملـی در ابتـدای رابطـه، میتـوان تـا حـد زیـادی احتمـال موفقیـت و شکسـت در ازدواج را پیش‌بینـی کـرد.

 

🔸🔸🔸

شـاید بـرای برخـی افـراد پذیـرش ایـن بـاور نادرسـت، راحت‌تــر از قبــول مســئولیت انتخاب‌هایشــان باشــد. در حالــی کــه میتــوان بــا کســب مهــارت و آمادگی‌هــای لازم و بهره‌گیــری از آموزش‌هــا و مشــاوره‌های پیــش از ازدواج، پایه‌هـای ازدواجـی موفـق را بنـا کرد و در این صورت تاثیر شانس را به حداقل رساند.

بپذیریـم کـه ازدواج خـوب سـاختنی‌سـت نـه شانسـی.

 

🔸🔸🔸

وقتی اصول تربیتی صحیح از ابتدای دوران کودکی تا جوانی از جانب خانواده‌ها پیاده و به دختر و پسری که در سن نوجوانی و جوانی هویت، ویژگی و معیار پیدا می کند؛ ابتدا در خانواده و سپس در جامعه و فرهنگ، آموزش‌های صحیح ارائه شود، مطمئنا جوان به معیارهای کامل برای ازدواج دست می‌یابد و شانس، آخرین نقطه و گزینه زندگی وی خواهد شد.

در واقع هرچقدر معیارها، دید، بینش و درک فرد برای انتخاب همسر عمیق‌تر باشد، پدیده شانس کمرنگ و کمرنگ‌تر می شود.

 

🔸🔸🔸

برخی مواردی که می توانند بر باورهای غلط و تفکر شانس در ازدواج دامن بزنند، عبارتند از:

 

🔸🔸🔸

  • شاهزاده رویاها


این باور غیرمنطقی میگوید: تنها یک شخص مناسب در دنیا برای ازدواج با هر شخصی وجود دارد.

برخی از افراد باور دارند که شاهزاده رویاهایشان سرانجام می‌رسد و بنابراین هیچ دلیلی وجود ندارد که فعالانه به شناخت دیگران برای ازدواج بپردازند. بی‌تردید، چنین باوری باعث انفعال در فرآیند انتخاب همسر می‌شود.

 

🔸🔸🔸

  • همسر کامل و بی‌نقص


 

برخی از افراد باور دارند تا زمانی که شخص کاملی برای ازدواج نیافته‌اند، نباید ازدواج کنند. «آلبرت الیس»، روانشناس مشهور آمریکایی، این باور را انتظاری غیرمنطقی می‌داند. چنین تمایلی برای کمال، توانایی فرد را برای یافتن راه‌حل‌ها کاهش می‌دهد و می‌تواند منجر به عکس نتیجه دلخواه شود.

 

🔸🔸🔸

  • کامل‌بودن خود


 

برخی افراد باور دارند که هر فرد قبل از این‌که تصمیم به ازدواج بگیرد، باید کاملا احساس کفایت و قابلیت را برای همسر بودن داشته باشد. این افراد به دلیل این باور به مدت طولانی مجرد می‌مانند؛ زیرا افراد معدودی هستند که کاملا احساس کفایت در این مورد دارند.

به‌علاوه ازدواج موفق، به همکاری و تلاش دو نفر نیاز دارد و کامل‌بودن یک نفر برای موفقیت ازدواج کافی نیست. البته برخی افراد از این باور به‌عنوان توجیهی برای ترس اساسی‌شان از ازدواج استفاده می‌کنند.