loading

چگونه باایمان بودن طرف مقابل خود را تشخيص دهيم؟

post-cover
اگرچه انجام تکالیف دینی، شرکت در مراسم مذهبی و داشتن ظاهر دین‌دار بخشی از نشانه‌های فرد باایمان است اما برای پی بردن به ایمان افراد نباید به‌ظاهر و رفتار آن‌ها بسنده کرد. پیامبر خدا (ص) دراین‌باره می‌فرماید: «به زیادی نمازشان و روزه‌شان و حجشان و نیکوکاری‌شان و زمزمه‌هایشان در شب ننگرید؛ بلکه به راست‌گویی و امانت‌داری‌شان بنگرید.»

برای شناخت درست تدین و دین‌داری در طرف مقابل باید به دنبال این آثار و نشانه‌ها باشید:

-به اخلاق، روحیات و رفتار خانواده طرف مقابلتان توجه کرده و در این مورد تحقیق کنید زیرا  هر فردی تحت تأثیر محیط خانواده به دنیا آمده و رشد کرده است و اگر خانواده مناسب باشد می‌توان به تدین فرد موردنظر اطمینان داشت. پیامبر خدا (ص) دراین‌باره می‌فرماید:  «ای مردم! از گیاه روییده در خرابه بپرهیزید. گفته شد: ای پیامبر خدا! گیاه روییده در خرابه چیست؟ فرمود: «زن زیبایی که در خانواده‌ای بد رشد کرده است.»

 

-ساده زیستی و عدم به رخ کشیدن مال و اموال خود و سایر اقوام و خویشان از نشانه‌های فرد باایمان است. لذا در جلسات خواستگاری به نحوه پذیرایی و طرز صحبت کردن خانواده طرف مقابلتان درباره مسائل مالی دقت کنید.

 

- در جلسات خواستگاری به ادب طرف مقابلتان دقت کنید. مراعات ادب در خوردن، آشامیدن، لباس پوشیدن، صحبت کردن، رعایت حقوق دیگران، سکوت به‌جا و... از نشانه‌های ادب است.

 

- یکی از مهم‌ترین نشانه‌ها برای سنجش ایمان افراد، راست‌گویی است. اگر طرف مقابلتان راست‌گویی را هرچند به زیانش باشد بر دروغ‌گویی گرچه به سودش باشد، ترجیح داد و هیچ قسمتی از شخصیتش را از شما پنهان نکرد، به صداقت او اعتماد کنید.

 

- خوش‌اخلاقی، مهربانی و خوش‌زبانی از دیگر نشانه‌های فرد باایمان است. این ویژگی‌ها را می‌توانید از نحوه رفتار طرف مقابلتان با شما، خانواده‌اش، حین رانندگی و برخورد با کودکان متوجه شوید. به فرض اگر در خواستگاری دیدید که فرد مقابل و یا حتی خانواده‌اش برای ساکت کردن بچه‌ای که مرتکب اشتباهی شده رفتار نابهنجاری دارند، از آن فرد و خانواده‌اش بترسید چون لطافت ندارند.

 

-دوری از طمع و قناعت ورزیدن یکی دیگر از صفات اخلاقی پسندیده در افراد متدین است که این ویژگی را باید در عمل افراد مشاهده کرد. افرادی که ادعای قناعت می‌کنند اما مطالبه مهریه سنگین یا جهیزیه آنچنانی دارند را نمی‌توان فردی با ایمان واقعی دانست.