loading

اصول راهنما در ازدواج مجدد

post-cover
چون شرایط ازدواج اول با ازدواج دوم متفاوت است فردی که می‌خواهد به ازدواج دوم دست بزند باید اصولی را رعایت کند که به ذکر مواردی از آن مبادرت می‌شود:

1- عوامل موثر در ازدواج مجدد همان عواملی است که در ازدواج اول نیز باید مد نظر قرار بگیرد. آنچه در این موضوع به اصول ازدواج اضافه می‌شود فرزندانی است که ممکن است زن یا مرد در ازدواج اولیه داشته باشند و باید تکلیف آنها قبل از انجام ازدواج تعیین گردد و در شرایط عقد ذکر شود.

2- در صورتی که زن و مرد در ازدواج اولیه فرزند نداشته باشند و عوامل موثر در ازدواج دوم در مورد آنان همخوانی داشته باشد شرایط یک زندگی موفق را خواهند داشت.

3- در مورد انتخاب همسر، مرد باید خود را با شرایط جدید تطبیق دهد و توقع خود را پایین بیاورد. تعدادی از مردان با وجود آنکه خود یک مرحله ازدواج را گذرانده‌اند اصرار دارند که با دختران کم سن و سال ازدواج کنند و از زناشویی با زنان بیوه اکراه دارند. این توقعی است که احتمال توفیق در ازدواج و نشاط در زندگی مشترک را پایین می‌آورد.

4- زنان بیوه در فرهنگ ایرانی در ازدواج از اعتبار کمتری برخوردارند و مردی که ازدواج نکرده کمتر به سراغ آنها می‌رود. بنابرین آنان نیز اگر می‌خواهند به ازدواج دوم مبادرت ورزند، باید سعی کنند از بلندپروازی و توقعات زمان دختر بودن خود دست بردارند.

5- در مورد ازدواج زن یا مردی که مطلقه است باید علت طلاق تحقیق شود و پس از روشن شدن علل و شناخت همه جانبه در مورد ازدواج تصمیم گیری مناسب انجام گیرد.

6- در مورد زن و مردی که به علت فوت یا طلاق همسرش قصد ازدواج مجدد داشته و دارای فرزند می‌باشند در صورتی که طالب همسری آنان نیز دارای وضعیت مشابه باشد باید تمام شرایط زندگی خود را در رابطه با فرزندان، در زمان عقد ازدواج مشخص سازند و مراتب در عقدنامه نیز ذکر شود. آنها در طول زندگی زناشویی باید فرزندان یکدیگر را دوست بدارند و تبعیض بین آنان قائل نشوند. همچنین است در موردی که یکی فرزند داشته و دیگری فرزند نداشته باشد که در این صورت نیز وضعیت فرزندان از نظر نیازهای روانی و تربیتی باید مورد توجه قرار گیرد و پس از توافق در این زمینه نسبت به ازدواج دوم اقدام شود.



توصیه مشاوران به مراجعان در آستانه ازدواج مجدد
1- زن یا مرد به علت شکست در ازدواج اولیه ممکن است از ازدواج دوباره هراس داشته باشد و چنین پندارد که ممکن است از چاله به چاه بیفت. این افراد می توانند با کمک مشاور علت شکست را در ازدواج اولیه بررسی کرده و متوجه شوند که در ازدواج جدید از تجربیات گذشته برای انتخاب همسر و تشکیل خانواده استفاده نمایند. چه بسا شکست‌هایی که مقدمه‌ای برای موفقیت‌های بعدی هستند.

2- بسیاری از زنان جوان که شوهران خود را به علل مختلف از دست داده‌اند، به علت تبعیت از فرهنگ غلط رایج، با وجود نیاز به ازدواج با تحمل محرومیت، از ازدواج پرهیز می‌کنند. در حالی که آنان باید به این باور برسند که محرومیت‌های روانی و جسمانی مربوط به ازدواج را نباید بپذیرند و بدانند شرع و عقل ازدواج مجدد را تایید می‌کنند.

3- مردان یا زنانی هستند که به علت علاقه زیاد به همسر اول خود پس از فوت او محرومیت را به خاطر جبران محبت‌های همسر اول تحمل می‌کنند و مدت‌ها یا برای همیشه مبادرت به ازدواج دوم نمی‌کنند. این افراد باید به این باور برسند که محرومیت آنان کمکی به دنیا و آخرت همسر اول آنها نمی‌کند و توصیه و روش اولیای تشویق این افراد به برخورداری از نعمت زندگی زناشویی در بقیه عمر خود می‌باشد.

4- مردی یا زنی که به ازدواج مجدد روی می‌آورد دیگر آن دختر و پسری نیست که در ازدواج اول بوده است. او امتیازات زیادی را از دست داده است، بنابراین در همسرگزینی باید توقع خود را پایین بیاورد و با تعدیل کفویت عوامل موثر در ازدواج را ارزیابی نمایند.

5- زنان در ازدواج دوم خود در عین حال که باید کمی توقعات خود را تعدیل کنند، باید تمامی فنونی که در مورد ازدواج اول در انتخاب همسر وجود دارد را رعایت نمایند. باید در جلسات خصوصی و به طور مستقیم و غیرمستقیم مرد مورد نظر خود را مورد شناخت قرار دهند سپس تصمیم بگیرند. مردان نیز باید برای خواستگاری اصرار به دختر کم سن و سال نداشته باشند و روشی را برگزینند که در تمام عوامل و شرایط با همسر آینده خود هماهنگ باشند.