loading

اسباب بازی‌های مناسب کودکان زیر یک سال

post-cover
کودکان در طی مراحل مختلف رشد، مهارت‌های جدیدی یاد می‌گیرند و علایق مختلف خود را نشان می‌دهند. یکی از راه‌ها برای تقویت مهارت‌های کودک و تسریع فرآیند رشد او کمک گرفتن از اسباب‌بازی‌هاست. اما در فروشگاه‌های بزرگ اسباب‌بازی باید سراغ کدام محصولات رفت.



صفر تا سه ماهگی

در ماه‌های اول تولد که نوزاد توان حرکت دادن یا گرفتن اشیاء را ندارد بهترین وسایل بازی، وسایلی است که توجه او را جلب و به آن نگاه کند. اسباب بازی با توجه به محدودیت بینایی کودک باید ۲۰ تا ۳۵ سانتی متر از چشمان کودک فاصله داشته باشد. اشیایی که رنگ‌های تند دارند یا صدا ایجاد می‌کنند در این سنین برای تحریک سیستم حسی حرکتی نوزاد بسیار مناسب است. همچنین اسباب بازی‌هایی که در فاصله مشخصی از تخت یا سقف آویزان می‌شود توصیه می‌شود. استفاده از کتاب‌های نرم یا عروسک‌های سبک هم می‌تواند برای کودک جالب و لذت بخش باشد.

سه تا شش ماهگی

بهتر است اسباب بازی‌هایی در اختیار کودک قرار بگیرد که امنیت داشته باشد. چون در این سنین کودک همه چیز را به داخل دهانش می‌برد. یکی از اسباب بازی‌های مناسب برای کودک جغجغه و وسایلی است که صدای لرزیدن یا خندیدن دارند. اسباب بازی‌های نرم که هنگام فشار دادن صدای لرزش یا جیرجیر را به گوش برساند برای فرزندتان جذاب است. صدای جیغ مانند ناگهانی اسباب بازی، باعث می‌شود که کودک نسبت به آن چه که در دستش هست، آگاهی پیدا کند. اسباب بازی‌های حمام، حیوانات نرم، کتاب‌های با جلد سخت یا کتاب‌های پارچه‌ای با شکل‌های ساده و رنگارنگ هم مناسب این سن و سال است.

شش تا نه ماهگی

در این سن کودک متوجه می‌شود چقدر دست‌هایش سرگرم کننده است. او می‌تواند یک اسباب بازی که در دستش قرار دارد را حس کند یا آن چه را که دوست دارد، به دست آورد. حیوانات و عروسک‌های نرم یا پلاستیکی برای فرزندتان بالای شش ماهه بسیار جذاب است. به طوری که می‌تواند ساعت‌ها با آن سرگرم شود. علاوه بر این نوزادان در این سن سروصدا را دوست دارند و به ریتم‌ها علاقه‌مند هستند. بنابراین به دنبال جغجغه‌هایی باشید که از مواد محکم ساخته شده‌اند و قطعات کوچک ندارند.

میله‌ها فعالیت هم برای کودک کنجکاوی برانگیز است. این میله‌ها با اسباب بازی‌های پلاستیکی یا مخملی پر شده اند و در اطراف صندلی نوزاد، صندلی ماشین یا صندلی راحتی قرار می‌گیرند. کودک شما می‌تواند مدت زمان طولانی با بررسی اشیای جالب و پر سر و صدا خود را مشغول کند.

نه تا دوازده ماهگی

هنگامی که کودک شروع به حرکت می‌کند، به اسباب‌بازی‌های فشاری علاقه‌مند می‌شود و به دنبال اسباب بازی‌هایی مثل ماشین‌ها و یا حیواناتی است که بتواند فشار دهد و دور فرش راه ببرد. همچنین کودک درک می‌کند که می‌تواند اتفاقاتی را رقم بزند. کارهایی مثل پیچاندن، چرخاندن، فشردن، تکان دادن، رها کردن و باز کردن چیزها می‌تواند او را هیجان زده کند. بنابراین اسباب‌بازی‌هایی که می‌تواند آن ها را کنترل کند مثل فنجان‌های تودرتو، بلوک‌هایی که روی هم قرار می‌گیرند و مخروط‌های حلقه برایش جذاب است.

 

اسباب بازی‌هایی که باید از آن‌ها اجتناب کرد

اسباب بازی با رشته‌ها یا سیم‌های بلند
محصولات ساخته شده از PVC
اشیای کوچک مانند تیله‌ها
اسباب بازی با قطعات کوچک (مانند باتری یا آهن ربا) که می‌تواند کودک ببلعد
حیواناتی که با قطعات ضعیف و شکستنی ساخته شده‌اند
اسباب بازی‌ تیز و لبه دار
اسباب بازی‌ ساخته شده با رنگ سرب