loading

چه زمانی باید به مشاوره مراجعه کرد؟

post-cover
برخلاف چیزی که می‌گویند ازدواج یک هندوانه دربسته نیست. اگر مراحل قبل از ازدواج به درستی طی شود می‌توان درست و آگاهانه تصمیم گرفت. مشورت با بزرگترها، تحقیق کردن، رفت و آمد و مراجعه به مشاوره می‌تواند تا حد بسیار زیادی خلق و خو و خصوصیات طرف مقابل را آشکار کند.در این بین نقش مشاوره بسیار مهم و اساسی است. تا چندسال قبل این امکان برای عموم در دسترس نبود اما این روزها در همه شهرها مشاورینی هستند که می‌توانند دختر و پسر را در این زمینه راهنمایی کنند.



چرا باید قبل از ازدواج به مشاوره رفت؟

خیلی افراد به دلیل غالب شدن هیجان‌هایی در زمان آشنایی، قادر به تصمیم‌گیری درست نیستند. در چنین شرایطی بسیاری از ایرادهایی که بعدا در زندگی زناشویی مشکل‌ساز شود را نمی‌بینند و تمایل دارند از فرد موردعلاقه خود ایده‌آل‌سازی کنند. کمک گرفتن از یک مشاور باعث می‌شود موارد بحران‌زا در زندگی دو نفر شناسایی شود. بررسی میزان آمادگی افراد برای ازدواج نکته مهم دیگری است که در جلسات مشاوره قبل از ازدواج بررسی می‌شود.

 بهترین زمان برای مشاوره ازدواج
انتخاب زمان مناسب در انجام مشاوره ازدواج بسیار مهم است. مشاوره زمانی موثر است كه قبل از هرگونه تصمیم‌گیری جدی برای ازدواج انجام شود. بلافاصله پس از آشنایی و شروع صحبت و همچنین بعد از گذشت زمان زیاد از آشنایی و ایجاد رابطه عاطفی، موقعیت مناسبی برای رفتن پیش مشاور نیست. همچنین مراجعه به مشاور یك هفته قبل از مراسم عقد یا بعد از مشخص کردن تاریخ عقد بی‌فایده است. معمولاً بهترین زمان انجام مشاوره در صورت خواستگاری بعد از 8 الی 10 ساعت گفتگو و در صورت آشنایی غیر سنتی پس از دو یا سه ملاقات است.

تعداد جلسات مشاوره ازدواج

مشاوره قبل از ازدواج واکسنی است که احتمال طلاق را در زندگی آینده کم می‌کند. تعداد این جلسات بین پنج تا ده جلسه متغیر است و بستگی دارد به نوع ویژگی‌های شخصیتی طرفینی که مراجعه می‌کنند و مسائل و مشکلاتی که در بین آن‌ها وجود دارد.

انتخاب مراکز معتبر
برای این کار مراکز معتبر را انتخاب کرده و از مهارت و تجربه فرد مشاور مطمئن شوید. در این زمینه روان‌شناس بالینی که تخصص مشاوره دارد در اولویت است. روان‌شناسان بهتر می‌توانند مشکلات شخصیتی افراد و اختلال‌های روانی را تشخیص بدهند. ضمنا مشاوره پیش از ازدواج بهتر است به شکل خصوصی انجام شود تا مشاور بتواند وقت بیشتری را برای شما و طرف مقابلتان صرف کرده و تخصصی‌تر عمل کند.

صداقت داشته باشید
دلیل مراجعه به مشاور این است که او با اطلاعات و آگاهی‌هایی که از طرفین پیدا می‌کند به آن‌ها کمک کند. بنابراین دو نفری که برای مشاوره مراجعه می‌کنند، باید با صداقت کامل مسائل خود را با مشاور در میان گذاشته و تسلیم او باشند.

تست به‌ تنهایی کارایی ندارد
برخی از مراکز مدعی هستند که با انجام تست‌های روانشناسی می‌توانند به شما کمک می‌کنند تا تصمیم درست را بگیرید. به این نکته توجه داشته باشید که انجام این تست‌ها اگرچه خوب هستند ولی به‌ تنهایی نمی‌توانند کمکی به شما کنند. در واقع تست‌ها در کنار مشاوره معنادار می‌شوند.

معمولاً آزمون‌هایی که در جلسات مشاوره استفاده می‌شود، آزمون‌های ارزیابی شخصیت و احتمال ابتلا به اختلال‌های روانی است که بیشتر مبنای تکمیلی دارد. بیشترین ارزیابی بر اساس مصاحبه و مشاوره‌های چند جلسه‌ای است که انجام می‌گیرد و این آزمون‌ها فقط نقاط ابهام به‌ جا مانده را روشن می‌کند.

از هزینه نترسید
گاهی اوقات زوج‌ها هزینه زیاد را دلیل عدم مراجعه به مشاوره قبل ازدواج می‌دانند. در این رابطه می‌توان با مراجعه به مراکز دولتی، مثل خانه‌های سلامت یا سراهای محله با هزینه بسیار پایین‌تری خدمات خوبی دریافت کرد. همچنین کسانی که توان مالی پرداخت خدمات مشاوره در بخش خصوصی را ندارند می‌توانند از خدمات مرکز مشاوره رایگان نیروی انتظامی یا با شماره‌گیری 1480 از مشاوره رایگان سازمان بهزیستی در زمینه‌های مختلف بهره‌مند شوند.
این نکته را هم توجه داشته باشید هرچه برای شناخت طرف مقابل خرج کنید، در حقیقت سرمایه‌گذاری ارزشمندی انجام داده‌اید که بعداً یک‌ عمر می‌توانید در سایه آن در آرامش و نشاط زندگی کرده و از انتخابتان لذت ببرید.