loading

7 نکته‌ای که در خواستگاری باید به آن دقت کنید

post-cover

هرچند در انتخاب همسر، هم کفو بودن از لحاظ اقتصادی، مذهبی، فرهنگی و ... ضروری است اما کافی نیست؛ بعد از رعایت اصول هم کفو بودن باید در جلسات خواستگاری، تکلیف خود و همسر آینده تان را با 7 موضوع مهم مشخص کنید. این هفت موضوع، مهم‌ترین مسائلی است که با شروع زندگی مشترک با آن‌ها درگیر می‌شوید و باید قبل از ازدواج به آن توجه کنید.




دیکتاتور هستید یا نه؟
نحوه مدیریت زندگی و تصمیم‌گیری بین زن و شوهر باید مشخص و واضح باشد. اگر دو نفر بعد از ازدواج، بر سر موضوعی صمیمانه و منطقی با هم مشورت کردند و به نتیجه نرسیدند، باید مشخص شود که در نهایت چگونه می‌خواهند تصمیم نهایی را بگیرند. گاهی در زندگی مشترک، زن و شوهر نمی‌توانند همدیگر را قانع کنند. بهتر است قبل از ازدواج درباره چنین موضوعی صحبت کرده و نظر همدیگر را بدانید.

مسئولیت پذیر هستید یا نه؟
آیا طرف مقابل کارهای نصفه و نیمه‌ی زیادی دارد یا خیر؟ یعنی از آن دسته افرادی است که کارها را نصفه رها کرده، یا تا کاری را به نتیجه نرساند همچنان تلاش می‌کند؟ دختر و پسر با بررسی کردن چند موضوع می‌توانند به مسئولیت پذیری طرف مقابل پی ببرند؛ به طور مثال دختر یا پسری که کتابی را بدون دلیل تا نیمه مطالعه کرده و به حال خود رها کرده است یا دوختن لباس و بافتنی را نیمه تمام گذاشته است، به احتمال زیاد مسئولیت پذیری کمی دارد. توجه داشته باشید که داشتن حس مسئولیت پذیری و مسئولانه برخورد کردن در زندگی مشترک بسیار مهم است.

ثبات روانی دارید یا نه؟
دختر و پسر باید قبل از ازدواج از روحیات و ثبات عاطفی همدیگر باخبر شوند و بدانند که طرف مقابل شان احساساتش را چطور ابراز می‌کند. یعنی وقتی طرف مقابل عصبانی می‌شود، چطور خود را کنترل می‌کند و نحوه بروز ناراحتی و خشم او چگونه است.

اهل رفت و آمد هستید یا نه؟
بعضی‌ها هیچ تمایلی ندارند که در جمع باشند. اما  برعکس بعضی‌ها، ترجیح می‌دهند مدام در مسافرت، جشن یا مهمانی‌ها در کنار خانواده یا جمع دوستان باشند. درباره این موضوع حتما قبل از ازدواج صحبت کنید. چون تفاهم نداشتن در این موضوع، در آینده باعث اختلاف می‌شود.

ریسک‌پذیری‌تان شبیه هم است یا نه؟
بعضی‌ها قدرت ریسک پذیری بالایی دارند اما با کسی ازدواج می‌کنند که محتاط است و تحمل هیچ ریسکی در زندگی خود ندارد. دختر و پسر قبل از ازدواج باید بدانند که طرف مقابل شان چقدر قدرت ریسک‌پذیری دارد. تفاوت ریسک‌پذیری مخصوصا در مسائل اقتصادی می‌تواند باعث بروز اختلافاتی شود.

به دنبال تغییر دادن هم هستید یا نه؟
برخی دختر و پسرها سعی می‌کنند که طرف مقابل خود را تغییر دهند و به آن چیزی تبدیل کنند که خودشان دوست دارند. در جلسات خواستگاری باید مشخص شود که این افراد چقدر اصرار دارند که طرف مقابل شان را مطابق استانداردهای خود کنند یا چقدر آمادگی این را دارند که طرف مقابل را هرچه که هست، بپذیرند. در واقع باید مشخص شود که دقیقا چه تغییراتی در چه زمینه‌هایی مدنظرشان است. برای مثال به سوال‌هایی مانند این که چطور لباس بپوشد؟ چطور برخورد کند؟ سرکار برود یا خیر؟ باید حتما قبل از ازدواج پاسخ داده شود.

میزان انرژی‌تان مثل هم است یا نه؟
بعضی‌ها سرشار از انرژی هستند اما بعضی‌ها حوصله و توان کمتری برای کار و حتی تفریح دارند. مثلا ممکن است یکی از همسران دوست داشته باشد که ساعت 5 صبح روز تعطیل به کوه برود، بعد از آن سری به کارهای عقب افتاده اش بزند و در نهایت روز را با مهمانی و قدم زدن در پارک تمام کند. اما طرف مقابل دوست داشته باشد تا 12 ظهر بخوابد، بعد هم تلویزیون تماشا کند. به طور طبیعی زوجین ترجیح می‌دهند در کنار همسر خود اوقات فراغت شان را بگذرانند و اگر تفاهم نداشته باشند، هر روز از هم دورتر می‌شوند.