loading

با چه روش­هایی دروغ­گویی فرزندمان را کاهش دهیم؟

post-cover
دروغ­گویی کودکان در سنین ۲تا ۵ سال شدت پیدا می­کند و از آن دسته مشکلاتی است که بسیاری از والدین در مقطعی از رشد فرزندان خود با آن روبرو می‌شوند. بسیار مهم است که از همان سنین کودکی رفتار دروغ­گویی در فرزندان را جدی بگیریم تا زمینه ­ساز این رفتار نادرست در بزرگسالی نشود.

دلیل دروغ­گویی را پیدا کنید

علت رفتار دروغ­گویی می­تواند به خاطر نداشتن اعتماد به نفس، جلب توجه کردن ، الگو گرفتن از رفتارهای والدین، قدرت تخیل بالا، دوستان و همبازی های خیالی، ترس از والدین و تنبیه شدن از آنها باشد.

والدین الگوی مناسبی باشند

والدین باید خودشان الگوی صداقت و راستگویی در گفتار و رفتار برای فرزندان خود و نجات از این مسئله ناخوشایند باشند.



پیامد بد دروغ­گویی را به کودک نشان دهید

اگر کودک بداند با دروغ­گویی و تکرار آن دوستان خود را از دست می دهد و در بزرگسالی فردی تنها خواهد شد دیگر این رفتار را از خود نشان نمی­دهد.

برچسب نزنید

به جاي برچسب زدن و زير سوال بردن شخصيت کودک، رفتار دروغ گویی او را زير سوال ببرید تا اعتماد به نفس خود را از ندهد و بتواند مسئله دروغ­گویی خود را از همان کودکی حل کند.

تشویق کنید نه تنبیه

راستگويي کودک را با دادن هدیه­ای کوچک یا به صورت کلامی تشویق کنید تا تلاش براي راستگويي در او تقويت شود.  محبت و پذيرش بي قيد و شرط شخصيت کودک به همراه بردباري و صبر مي تواند کمک زيادي به راستگويي او کند. در مقابل والدين باید  قبل از هر اقدامي براي تنبيه او بررسي کنند که رفتار شما به عنوان والدین فرزندتان را به شما نزديک­تر مي­کند يا دورتر.